Produksjonslokalet vårt, av noen populært kalt Eldrimne, er snart helt klart og dermed kan vi endelig starte tillaging og salg av pølser, burgere og diverse stykningsdeler. Det var tunge tak å få alle maskinene inn i lokalet, men med alle «mann» behjelpelig, gikk det til slutt. Svoger Trond hadde forresten målt alle døråpninger og vinkler og lengder og bredder og høyder, så vi visste at det skulle gå. Godt at det er på plass, nå gjenstår et besøk fra Bokken AS som har levert maskinene. De skal gi oss bistand med igangkjøring, samtidig som elektrikeren må gjøre de siste tilkoblingene. I løpet av sommeren kommer vi til å starte opp noen prøveproduksjoner før vi mot høsten håper å komme i gang for fullt. Før vi får selge produkter må mattilsynet komme og godkjenne lokalet og (forhåpentligvis) gi oss tillatelsen vi trenger.
Sondre lesser av traileren
Så fraktes det videre opp over tunet
– til Eldrimne, der Maiken, Jorunn og undertegnede venter for å bistå med håndmakt siste biten
Endelig er alt pakket ut og på plass i lokalet
Utenfor lokalet og en fornøyd Sondre, beiter dyra fredelig, uten tanke på hva som foregår her inne
Forresten har vi vært på kurs på Nofima igjen – slett ikke dumt med repetisjon og enda mer ny kunnskap. Også denne gangen var det pølsemakerne Tom og Lene som holdt kurset, men nå var det med flere deltakere fra andre lokalmatprodusenter. Artig å stifte bekjentskap med kollegaer andre steder i landet.
Lene og leverposteien
Spekepølser – skal bli
Pølsemaker Tom forklarer hvordan røyking fungerer
Commentaires