top of page

Hva holder vi på med på Storeggen om dagen?

Oppdatert: 15. nov. 2024

November skulle være en rolig og litt mindre arbeidsom måned på gården. Dyra er tatt inn for vinteren, kalvinga starter ikke før om et par måneder og julestria er fortsatt et stykke unna. Slik ble det ikke i år. Det trappes opp mot julemarkedet, som vil gå av stabelen om et par uker, for nå er vi sannelig allerede halvveis i denne siste høstmåneden. Vi er glade for å ha fått med masse flinke folk som vil selge produktene sine. De vil bli presentert på facebook-sida vår frem mot julemarkedet. Stemningen vil også Fåset musikklag hjelpe oss med, da de kommer for å spille under tenning av julegrana. Det setter vi stor pris på.

Apropos julegran, så er den på plass på tunet etter en innsats fra flere av oss:


I går tok Sondre imot to representanter for Innovasjon Norge, som var rundt på bedriftsbesøk. Vi er veldig takknemlig for all støtte vi har fått og er glad for at de følger så godt opp videre også.


Selv har jeg vært på seminar på Geilo denne uka. Vi er så heldige å få være med i prosjektet «Bondens bord» gjennom Fjellnettverket. Bondens bord er bl.a. inspirert fra Færøyene der de har holdt på med det som der kalles «Heimablidni» i mange år. Kort fortalt handler det om å ta imot gjester for en matopplevelse i eget hus med servering fra eget kjøkken. Maten skal også hovedsakelig komme fra egen gård og/eller andre lokale produsenter i nærheten. Storeggen er ett av til sammen 21 ulike gardsbruk fra Innlandet, Buskerud, Telemark og Trøndelag som er med og tester ut ordninga. Dessverre er vi den eneste deltakeren fra gamle Hedmark. Vi skulle gjerne  hatt med flere, så om du syns dette høres interessant ut for din gård, nøl ikke med å kontakte Fjellnettverket. Om Fjellnettverket heter det: «… er eit samarbeidsorgan for fylker, regionråd og kommunar med fjellområde. Vi arbeider for å sette spørsmål for fjellområda på dagsorden. Visjonen til Fjellnettverket er levande og livskraftige fjellbygder.» Vi stiller oss gjerne bak denne visjonen og heier på det bra arbeidet Fjellnetteverket gjør.


Etter å ha fått delta på ulike kurs og samlinger i løpet av de siste seks månedene, håper vi nå å kunne invitere til vårt første Bondens bord ut på nyåret en gang. Vi gleder oss og er ikke så rent lite spente på hvordan dette vil bli mottatt her i Nord-Østerdalen.


Bildene under er glimt fra en studietur i sommer. Vi fikk nydelig lunsj av Karen Elise og August på den gamle kongsgården Steig i Sør-Fron. Videre, på Mestrand gard i Vågå, der Tina og Øyvind har vært med på Bondens bord et års tid allerede, spiste vi en herlig fireretters middag. Deretter var vi på på stølsbesøk hos Thomas skimaker'n og budeia Kathrin på Olestølen og Nørrestoga i Nord-Aurdal i Valdres, der vi fikk smake mange ulike produkter med utgangspunkt i geitemelk. Reisen ble avsluttet med nok et smakfullt fireretters måltid hos Marit bondes bord på Nerol gard i Hol. Jeg kan love at det var en flott tur der kulinariske og andre opplevelser sto i kø! Det er med en smule ærefrykt vi selv snart skal invitere andre hjem til oss og servere vår mat.


Forrige uke sendte vi flere dyr av gårde til Røros slakteri og i morgen er det tid for å hente tilbake noe av kjøttet slik at vi får skåret ned nye stykningsdeler. Produksjonskjøtt er det alltid mye av og vi forsøker hele tiden å tenke på utvikling av nye produkter. Blant det vi nylig har laget, er vår egen julepølse. Den er full av deilig julesmak, krydret som den er bl.a. med nellik.  Det varmer når vi får tilbakemeldinger som denne fra en kunde: «Vi klarte ikke vente, måtte prøvesmake julepølse. Den er veldig god, den beste vi har smakt.»





Fin tur på vei hjem fra Geilo over Venabygdsfjellet

 
 
 

Comments


Storeggen gård

  • Facebook
  • Instagram

©2025 Storeggen gård

Vi er medlem av Næringsorganisasjonen HANEN –  for bygdeturisme og gårdsmat.

PNG-full-størrelse.png
bottom of page