Vi syns vanligvis det er alt for tidlig å begynne å tenke på jul allerede i oktober, men i år gjør vi et unntak (kanskje blir det normalen fremover, men det får tiden vise). Dette har to årsaker, den ene er det annonserte julemarkedet som vi vil arrangere lørdag 30. november, dagen før første søndag i advent. Passende tid før jul syns vi, og håper riktig mange vil besøke Storeggen denne lørdagen. Om du tar turen tror vi den rette stemningen vil komme akkurat i tide til selve julemåneden setter inn. Du vil treffe utstillere som selger ulike ting, både spiselig og annet som passer godt til julegaver. Vi vil også ha en liten enkel kafé for anledningen og så ønsker vi oss akkurat passe med snø som setter den rette rammen rundt arrangementet. Julegrana skal tennes og hvem vet, kanskje blir det en overraskelse, også.
Som mange sikkert har fått med seg, skal vi arrangere julemarkedet sammen med Hege og Anette, de to søstrene som har mange års erfaring som vertskap for julemarkeder på Bortistu' Neby. Selv har vi ingen sånn erfaring, så det er godt å ha med noen drevne damer på laget.
Likevel er det en hel del forberedelser som må gjøres av oss her på gården, derav altså de tidlige juletankene. Vi har virkelig begynt å glede oss da vi generelt er veldig glad i jula. Foreløpig er det en form for idémyldring følg bare med, så får du se hva vi ender opp med.
Jeg nevnte at det er to årsaker til litt tidlige juletanker og den andre er at vi nå i helgen har laget våre første julepølser. Det var en spennende prosess med bl.a. å finne kryddersammensetning og en tillaging som var litt annerledes enn de andre pølsene vi lager. Bonden og noen andre prøvekaniner ble i hvert fall veldig begeistret og vi er spent på hvilken mottakelse dere kunder vil gi julepølsene. Du vil få kjøpt dem i utsalgslokalet vårt i Malistua fra og med førstkommende fredag. Bortsett fra pølsene, vil du ikke oppleve noe annet som forbindes med den kommende høytiden, det venter vi med noen uker til, så du kan være trygg på at julestemningen skal komme til rett tid.
Sondre liker godt å lage pølser og trives i produksjonen. Det er viktig å holde rett temperatur når farsen er i hakka, dessuten er han en kløpper til å stoppe pølser. Nå ligger det en god haug og venter på dommen fra kundene.
Comments