Vårarbeid
- storeggen
- 23. apr. 2014
- 2 min lesing

I toppen av syrinen sitte en liten spurv og koser seg og venter på at bladene skal komme frem
Jeg kaller det vårarbeid, ikke våronn – ennå. Fortsatt er skikkelig gårdsdrift noe som ligger litt lenger frem i tid, men planene er der, og forberedelser gjøres jevnlig, særlig av den ivrigste av oss. Disse dagene har det vært hagearbeid som har vært mest i fokus, i hvert fall for meg. Her hos oss, som så mange andre plasser i landet, har påskeværet vært upåklagelig. Vi har ikke slitt ut skisporet, akkurat, men har for det meste holdt oss nede i bygda og hjemme på gården. Noen av dagene, som ikke var “røde”, har det blitt jobbet riktig hardt av enkelte familiemedlemmer. Men for det meste har vi puslet og ruslet og gjort litt småtteri som vi har hatt lyst til i finværet. Jeg har selvfølgelig hatt kamera med, nesten over alt. Litt tid til å nyte de varme og livgivende solstrålende har vi tatt oss, og vi har kjent på den fristende smaken av sommer…

Rabarbraen sprenger seg opp gjennom tørre,gamle blader og vokser så fort at vi kan se forskjell fra dag til dag. Gleder meg til å nyte rabarbrasaft, -grøt og andre deilige sommersmaker, om få uker bare nå!

Møkkakjelleren er rensket for gammel skit – forresten veldig fin gjødsel for blomster og bær! Nå skal veggene spyles og males hvite før dyra kommer!

Bærbuskene trengte sårt litt stell, nå er de tynnet og gjødslet og vi er spente på om årets avling blir større eller mindre enn i fjor…

Mange tunge trillbårlass – teller som styrketrening!

Sist høst ble det gravet opp og lagt ned rør som tåler frost inn til sommerstua. Vi har planert ut igjen og lagt hellene på plass, så nå har vi igjen den deilige solkroken til frokosten.

Bekken rekker tunge! Siste rest av vinter stikker frem under gamleveien.




Kommentarer