Foto: Emile Holba
Storeggen gård er en familiedrevet lokalmatprodusent som driver med ammeku, hovedsakelig av rasen limousin. Med unntak av selve slaktingen, gjør vi alt arbeidet selv, som stell av dyra og gårdsarbeidet generelt. I tillegg foredler, pakker og selger vi kjøttproduktene våre fra gårdsutsalget i den gamle sommerstua på tunet og gjennom rekoringen. Vi er to generasjoner som bor og jobber på gården. I tillegg er flere i storfamilien involvert i ulike deler av arbeidet med gårdsutsalget. Storeggen har eksistert i rundt firehundre år, og vi er ellevte og tolvte generasjon på gården.
Storeggen ligger idyllisk til på oversiden av Glomma og rett ved riksvei 3, som for mange er den foretrukne fartsåren mellom Oslo og Trondheim. Vi har flott utsyn til skog og fjell og Tynset by, som ligger få minutter unna.
Dyra våre har rikelig tilgang på frisk luft og godt fjellbeite i sommerhalvåret. De fôres ellers med grovfôr, altså gras, fra jordene i nærheten av gården. Vi kan derfor produsere kjøttprodukter av beste kvalitet.