top of page

Her er oppskrift på lapskausen som vi laget til Landbrukets dag på Tynset i høst. Nydelig høstmat, nok til fem personer 

​

1 kg storfekjøtt, f.eks. lårtunge eller bankekjøtt

2-3 ss smør til steking

12 dl oksekraft

5 gulrøtter

1 stor løk

1 persillerot

1 knollselleri

1/2 søtpotet

1 purreløk

ca 600 g poteter

Salt og pepper etter smak og persille til pynt

 

Gjør sånn: 

Del kjøttet i terninger og brun det i små porsjoner i en panne eller jerngryte. Bruk en stor gryte og tilsett kraft over det brunete kjøttet og kok opp. La småkoke til kjøttet begynner å bli mørt, en times tid.

Mens kjøttet småkoker skjærer du opp grønnsakene i små biter og når kjøttet har kokt lenge nok tilsetter du grønnsakene i gryta. Dette skal så koke videre til alt er mørt. Pass på så det ikke svir seg i bunnen. Smak til med salt og pepper, pynt med persille og server med flatbrød og tyttebærsyltetøy. God appetitt!

IMG_5410_edited_edited_edited.png
IMG_5449_edited.jpg
bottom of page