Her er oppskrift på lapskausen som vi laget til Landbrukets dag på Tynset i høst. Nydelig høstmat, nok til fem personer
​
1 kg storfekjøtt, f.eks. lårtunge eller bankekjøtt
2-3 ss smør til steking
12 dl oksekraft
5 gulrøtter
1 stor løk
1 persillerot
1 knollselleri
1/2 søtpotet
1 purreløk
ca 600 g poteter
Salt og pepper etter smak og persille til pynt
Gjør sånn:
Del kjøttet i terninger og brun det i små porsjoner i en panne eller jerngryte. Bruk en stor gryte og tilsett kraft over det brunete kjøttet og kok opp. La småkoke til kjøttet begynner å bli mørt, en times tid.
Mens kjøttet småkoker skjærer du opp grønnsakene i små biter og når kjøttet har kokt lenge nok tilsetter du grønnsakene i gryta. Dette skal så koke videre til alt er mørt. Pass på så det ikke svir seg i bunnen. Smak til med salt og pepper, pynt med persille og server med flatbrød og tyttebærsyltetøy. God appetitt!