top of page

Et mål er nådd

For snart tre uker siden fikk vi endelig åpnet utsalget av våre egne kjøttprodukter. Hurra!

I mange år har vi drømt, planlagt og jobbet hardt mot dette målet og det føles veldig bra endelig å være ordentlig i gang.



Selv om vi har planlagt mye nøye, er det også sant at veien blir til mens man går. For eksempel var det først da vi planla åpningen av utsalgsdagen at idéen om å bruke den gamle sommerstua på gården, Malistua, som butikk, dukket opp. Vi har stor sans for at de gamle husene på gården skal brukes, og etter noen små tilpasninger på kjøkkenet, samt justering av møbleringen, syns vi stua ble helt passende som utsalgslokale.



Vi var spente. Ville det komme folk? Ville våre smaksprøver falle i smak, og ville vi klare å servere det varmt nok? Ville folk ha produktene våre? Mange tanker surret rundt før dagen kom. Den opprant heldigvis uten alt for mange kuldegrader og et par bålpanner utenfor stua samt varm gløgg og kaffe bidro til at folk holdt seg varme. Inne hadde vi fyr på grua og smaksprøver på våre nydelige rosmarinpølser. Som en ekstra bonus hadde Jorunn, svigerdatter Maikens mamma, tatt turen til gards og påtatt seg oppgaven å steke en hel bråte med sveler til alle som ville ha.


Alle bilder over her er tatt av svoger Trond Schau


Folk strømmet til i løpet av de tre timene vi hadde åpent, og godordene fra blide kunder var utrolig hyggelig for en litt sliten, men fornøyd gjeng. Vi vil takke alle gode hjelpere, både i den lange prosessen mot åpningsdagen, og alle våre kjære storfamiliemedlemmer for uvurderlig hjelp. Uten dere hadde det blitt stusselige greier.




I tida etter åpningsdagen, har vi holdt åpent hver fredag fra kl 15 -18. Nå er vi dessverre utsolgt for karbonadene våre og slakteriet klarer ikke å levere mer svinekjøtt før jul, noe vi trenger i karbonadene i tillegg til eget storfekjøtt. Det er fortsatt noen pakker igjen av indre- og ytrefilét og entrecôte, men det går fort unna så det er lurt å være rask om du ønsker disse delikatessene til jul. Uansett er det mange andre muligheter også, hva med en nydelig oksestek i romjula, for eksempel? Selv testet vi en lårtunge nylig, som egentlig regnes som en litt seig del av kjøttet. Vi langtidsstekte den og la den i saltlake etterpå, og den er fantastisk til pålegg! Herlig mør, overhode ikke seig! Under ser du noen av produktene du kan få kjøpt i Malistua:





Kunder i Malistua


I morgen er det klart for ny salgsdag og vi ønsker alle velkommen til en koselig handel!



396 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page